Onderhoud

onderhoud is behoud

Diensten

Onderhoud is behoud

Een gezonde stevige grasmat dat is wat de meeste mensen willen. Goed en regelmatig onderhoud is hierbij van groot belang. Kijk hieronder welke onderhoudswerkzaamheden er voor u verricht kunnen worden.

Verticuteren

Door verwijdering van vilt, mos en grasresten verbeterd de water- en luchthuishouding van de toplaag. Bovengenoemde elementen vertragen o.a. de waterafvoer en zorgen ervoor dat voedingstoffen boven in de grasmat blijven "hangen" met als gevolg dat de wortels er niet bij kunnen en de grasplant slecht groeit.

Beluchten

Omdat de meeste bodemorganismen afhankelijk zijn van zuurstof, voor de afbraak van organische stof, is beluchten erg belangrijk. Tevens wordt door de gemaakte gaten water sneller naar de ondergrond afgevoerd.  De wortels en stolonen die doorgesneden worden zorgen dat de grasplant beter uitstoelt en zo dus sterker wordt.

Doorzaaien

Hiermee kunnen we in een bestaande grasmat, zonder schade, nieuw graszaad inbrengen zodat plaatsen met een mindere grasbezetting weer goed vol kunnen groeien. Door te rijden in verschillende richtingen zorgen we dat de mat snel dicht groeit zodat er minder kans is op onkruiden en mossen.

Vertidraineren

Deze machine kan de toplaag tot een diepte van 22cm. los maken. Door de machine iets op "wrik" te zetten wordt de hele toplaag op de gewenste diepte intensief belucht. Voor deze machine zijn diverse prikpennen beschikbaar.

Bemesten

Zowel voor advies, leveren en opbrengen van verschillende meststoffen kunt u bij mij terecht.

Heggen knippen

Heggen, windsingels en slootkanten kunnen met deze knipper worden bijgewerkt. De machine rijkt horizontaal tot ca. 3 meter en verticaal tot wel ruim 5 meter hoog.

Gerelateerde projecten

Buitengoed de Kriekenboogerd

Oud-Beijerland